Говорителят на ЦИК Цветозар Томов отчете, че броят е по-нисък отколкото

...
Говорителят на ЦИК Цветозар Томов отчете, че броят е по-нисък отколкото
Коментари Харесай

ЦИК: Подадени са 18 хиляди заявления за гласуване в чужбина

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов отчете, че броят е по-нисък в сравнение с е бил на последните три избора през предходната година

" Над 18 хиляди заявки са подадени до 14:00 часа през днешния ден от българи, които живеят в чужбина и са изявили писменото си предпочитание да вземат участие в предварителните парламентарни избори на 2 октомври ", разгласи представителят на ЦИКЦветозар Томов.

Той регистрира, че броят е по-нисък в сравнение с е бил на последните три избора през предходната година.

Причината – смяната в Изборния кодекс, съгласно която ЦИК има правото да разкрива изборни секции, в случай че на обещано място в чужбина са дали своят вот 100 души.

" Подаването на заявление не е единствено, с цел да се открие секция, а и да се създадат предварителни описи, които облекчават СИК и гласоподавателите, тъй като в случай че не са включени, би трябвало да попълнят заявления, че не са дали своят вот и нямат желание да гласоподават на друго място, което основава непотребна работа за инспекция ", уточни Томов.

Говорителят на ЦИК настоя хората се обръщат към външно министерство за попълване на с членове на изборни секции в чужбина, а не към ЦИК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР